Case: Advokatfirmaet Hjulmand & Kaptain

Sådan bruger Per Christensen BiQ

Jobbet som juridisk rådgiver kan medføre mange problemer, hvis det ikke gribes professionelt an, og ved f.eks. en overdragelse af en virksomhed er det vigtigt, at alle relevante oplysninger er tilvejebragt. Derfor bruger Per Christensen ofte BiQ til verifikation af firmaoplysninger:

"Det gode ved BiQ er, at jeg sparer en masse tid og undgår en masse faktuelle fejl. Når jeg f.eks. sidder og skriver en rapport, så kan jeg hurtigt tjekke fakta om firmaet, så jeg har det hele på plads inden jeg afleverer den."

...og tit handler det om at have de rigtige oplysninger lige ved hånden:

"I BiQ går jeg bare ind og slår selskabet op på navnet eller en person, og så kan jeg tjekke de oplysninger jeg selv har. Det er en meget hurtig og simpel måde at tjekke faktuelle ting på, og det imponerer mig gang på gang, hvor hurtig og driftsikker BiQ er, for jeg ved hvor mange oplysninger der skal søges igennem. Jeg tror, så længe jeg har haft BiQ, har den ikke været nede en eneste gang."

Regnskaber hentes på kort tid

Før i tiden brugte Per Christensen også meget tid på at hente årsregnskaber:

"I gamle dage fik vi faxet regnskaber fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, og det kostede måske 100 kr. og tog lang tid. I dag kan det være, at man lige pludselig sidder i et møde og skal bruge et eller andet regnskab, og så går jeg bare ind og henter det ned fra BiQ og printer det ud."

Overblik over hvem der kender hvem

Når der skal overdrages firmaer enten fra en generation til en anden eller gennem et køb, er det også godt at vide, hvordan personerne kender hinanden, derfor ser Per Christensen også på firmaers og enkeltpersoners netværk:

"Jeg bruger også BiQ som sladrehank på forskellige selskaber. Når man er inde på et firma, kan man følge de personer der er gennem deres netværk, og se hvem det er, der sidder i søster- og datterselskaber. På den måde kan man se, hvem det er personerne i det firma ellers har kontakt til, og hvad de har lavet tidligere."

Løbende overvågning

Kunderne hos Hjulmand & Kaptain tager normalt selv kontakt, når de skal have rådgivning, men enkelte gange kan det være at man ikke er klar over, at man har brug for rådgivning, og så er det rart at advokaten kan hjælpe:

"En dag i starten af vores abonnement så jeg faktisk i BiQ’s nyhedsbrev, at en af vores kunder var ved at lave nogle ændringer i deres firma, som vi ikke vidste noget om, så jeg tog kontakt til dem og fandt ud af, hvad det var for nogle planer de havde, så vi kunne hjælpe dem, og nu overvejer jeg da om vi skal have noget overvågning inkluderet i abonnementet."