281a, Helsingør Bygrunde, pr. 13-11-2020

Herved bekendtgøres, at der over nedennævnte ejendom vil blive afholdt tvangsauktion som anført. Salgsopstilling og auktionsvilkår henligger til eftersyn på dommerkontoret medmindre andet er anført.

Ejendom

281a, Helsingør Bygrunde

Adresse

Stengade 48C, st
3000 Helsingør

Ejerlejlighed beliggende centralt i Helsingør.

Ejerlejlighed foreløbigt noteret til erhverv i ét plan opført i 1738, men ombygget i 1977 i mursten og med tegltag.

Den samlede ejendom har tinglyst areal på 1.103 m², heraf vej 104 m². Denne ejerlejligheds areal udgør ifølge tingbogen 64 m², og der er tinglyst fordelingstal på 5/100.

Tidligere har ejerlejlighed nr. 3 og 18 været registreret som én samlet ejerlejlighed, som nu er blevet opdelt i de to ejerlejligheder. Der er endnu ikke lavet særskilte BBR-meddelelser på de to ejerlejligheder, hvorfor der ifølge BBR er et samlet areal på 229 m² samt kælderrum på 74 m². Ejerforeningen er ikke blevet oplyst om opdelingen, hvorfor de kun har noteret én ejerlejlighed.

Auktionskøber må således påregne, at dette forhold skal bringes i orden af køberen. Ejerforeningens tilgodehavende er blevet delt forholdsmæssigt i henhold til de tinglyste fordelingstal. Der betales fællesudgifter i alt med 6.711,71 pr. måned til ejerforeningen.

Ejendommen er i BBR registreret som bevaringsværdig med save-karakter 3. Rekvirenten har dog været i kontakt med Helsingør Kommune, som oplyser at der ikke er fredning på denne ejerlejlighed, hvorfor der må forventes, at der udarbejdes egen BBR og laves en særskilt ejendomsvurdering snarest muligt. Der henvises dog til servitut nr 4, der er vedlagt som bilag til salgsopstillingen.

Ejerlejligheden indeholder et køkkenalrum, et badeværelse samt to separate værelser.

Ejerlejlighedens køkken er belagt med et mørkt flisegulv. Der er opmuret en halvvæg mod alrummet, Køkkenets hårde hvidevarer er af ældre dato, og består af Bauknecht køleskab samt Blomberg kogeplade og ovn.

Alrummet er ligeledes belagt med samme flisegulv, og vægge samt lofter er malet hvide. Der er to store vinduer, der vender ud mod ejendommens hyggelige baggård.

Fra alrummet er der en mindre gang ned til ejerlejligheden to værelser samt badeværelse. I gangen er der lagt et mørkegråt gulvtæppe. Ved gangen er der desuden en separat adgang til en anden baggård.

Begge værelser har samme flisegulv som køkkenet, hvidmalede vægge og lofter. Værelserne ligger på samme side af gangen, og har begge vinduer ud mod baggården. I det største af disse værelser er der en stolpe midt i rummet, og derudover er brusekabinen fra badeværelset bygget ud i dette rum, så der er et buet udsnit, der tager lidt af rummet. I det lille værelse har der tidligere været et afløb, som er stoppet, men ikke endeligt fjernet.

Ejerlejlighedens badeværelse er belagt med sort flisegulv, med hvide vægge og loft. Der er desuden en mindre håndvask med monteret badeværelsesmøbel, samt et brusebad beklædt med hvide fliser. Badeværelset fremstår som nyligt opført.

Ifølge BBR opvarmes ejerlejligheden med naturgas, men der er ikke særskilt BBR for denne ejerlejlighed.

Ejerlejligheden er registreret til erhverv, så en køber må ansøge om ændring af dette, såfremt lejligheden skal ændre status til privat beboelse.

Ejerlejligheden er forholdsvist pæn og velholdt.

Der tages forbehold for tilstedeværelse af de pågældende hårde hvidevarer, deres funktionsdygtighed samt tredjemandsrettigheder.

Det præciseres, at ovennævnte oplysninger delvis er baseret på udskrift af BBR-registret, hvorfor der således ikke kan indestås for oplysningernes rigtighed. Registrering af BBR skal beskrive de faktiske forhold. Udskriften er således ikke bevis for, at gældende love og bestemmelser er overholdt.

Rekvirenten har været i kontakt med Helsingør Kommune, som har oplyst, at det eventuelt beror på en fejl, at ejerlejligheden ikke er blevet særskilt værdiansat. Der arbejdes derfor nu på en vurdering, hvorfor der ligeledes må forventes at skulle betales ejendomsskat for ejerlejligheden. Idet der ikke foreligger en vurdering, kan det ikke oplyses, hvad ejendomsskatten vil udgøre.

Da der ikke foreligger en offentlig vurdering af de enkelte to lejligheder, går vi i vores beregning af rekvirentsalæret ud fra, at det er en samlet vurdering af de to ejerlejligheder på kr. 1.450.000,00. Vi har derfor lavet en manuel beregning af rekvirentsalæret ud fra fordelingstallene, og det må således påberegnes, at rekvirenthonoraret bliver korrigeret under auktionen ud fra det endelige bud. Alternativt ud fra den offentlige vurdering, såfremt kommunen når at fremkomme med særskilte vurderinger på de to ejerlejligheder.

Særlige auktionsvilkår:
I medfør af retsplejelovens § 572 har rekvirenten anmodet om, at ejerl.nr. 3 og ejerl.nr. 18 opråbes både samlet og hver for sig, således at lejlighederne sælges til det højeste samlede bud.

De to ejerlejligheder er ens behæftet, og såfremt højeste bud opnås ved særskilt salg, og buddet overstiger de samlede ensbehæftede hæftelser i de to ejendomme, vil fordeling af budsummen ske i forhold til de tinglyste fordelingstal. Således vil ejerl.nr. 3 modtage 73,68% af buddet og ejerl.nr. 18 modtage 26,32% af buddet.

Såfremt ejerlejlighederne sælges samlet, vil størstebeløbet udgøre kr. 69.163,75 ud fra den foreløbige fastsættelse af ejendomsværdien på samlet kr. 1.450.000,00. Rekvirentsalæret kan ændres i forhold til budsummen.

Forbehold i forbindelse med fremvisning og auktion:
Ved fremvisning af ejendommen skal fremmødte bruge håndsprit og engangshandsker, før de går ind. På grund af afstandskravet på 2 meter og kravet om 4 m² pr. person kan det blive nødvendigt at dele interesserede op i mindre grupper.

Det henstilles, at kun ejer, rettighedshavere og liebhavere. der har i sinde at byde på ejendommen, møder op til tvangsauktionen, da der er et begrænset antal siddepladser til rådighed.

Ejendommen kan ses på https://www.boligsiden.dk/tvangsauktioner og https://www.tvangsauktionssiden.dk/case/8213.

Ejendomsværdi

Pr. 01.10.2019 kr. 0, heraf grundværdi kr. 381.640

Skødehaver ifølge tingbogsattest

Claus Henning Mogensen

Begæreren af auktionen (Rekvirenten)

Realkredit Danmark A/S v/advokat Jens Hjortskov
Bech-Bruun
Værkmestergade 2
8000 Aarhus C

Auktionsbekendtgører

Bech-Bruun

Dato, tid og sted for afholdelse af auktion


2020-12-08 kl. 11:30
Retten i Helsingør
Retssal D
Prøvestensvej 50
3000 Helsingør

Henvendelse vedr. besigtigelse (hvis henvendelse kan ske flere steder, er yderligere adresser anført under "Ekstra bemærkninger")


Bech-Bruun

Værkmestergade 2
8000 Aarhus C

Sagens dokumenter ligger til eftersyn hos

https://www.tvangsauktionssiden.dk/case/8213

Rekvirering af salgsopstilling

Ekstra bemærkninger

Ny auktion. Bud på første auktion var kr. 1.950.000, og det var et samlet bud på både ejerlejlighed nr. 3 og nr. 18.

Retskreds

AS 5-201/2020
Sagsnummer:

Hvad er dette?

Du læser netop nu en meddelelse fra Statstidende udgivet d. 2020-11-14 af BiQ ApS.

Læs andre meddelelser fra Statstidende

Hvad er BiQ?

BiQ er en webbaseret dansk udbyder af erhvervsinformationer, der har ambition om at være den bedste, mest pålidelige, hurtigst opdaterede og mest innovative leverandør på det danske marked. Lær mere om BiQ's produkt

Er du allerede bruger?*Bør kun bruges hvis du er den eneste med adgang til denne computer.

Få et gratis prøveabonnement

Et prøveabonnement giver dig i en kortere periode gratis adgang til alle BiQ's oplysninger om personer og firmaer.